Home / Wetenschap en technologie op de basisschool

Wetenschap en technologie op de basisschool

DSC_8654Science, Technology, Engineering, Mathematics

21st century skills, STEM het zijn termen die binnen het onderwijs steeds meer gehoord worden. We willen kinderen enthousiast maken voor technologie en wetenschap en ze uitdagen om probleemoplossend en creatief te denken. e² Young Engineers biedt hiervoor een geweldig leuk lesprogramma, vol Educatie en Entertainment.

Spelenderwijs je leerdoelen halen

e² Young Engineers biedt verschillende verrijkende cursusprogramma’s en workshops op het gebied van wetenschap, techniek en programmeren. Al onze talent ontwikkelende lesprogramma’s kunnen we in losse lessen, semesters of een schooljaar lang aanbieden.  Per programma hebben we meer dan 40 verschillende lessen met verschillende thema’s en onderwerpen.

Omdat we met gemotoriseerde LEGO® werken is er grote betrokkenheid van zowel de leerkracht als de onderzoekend lerende kinderen.

Kerndoelen

We behandelen verschillende kerndoelen die vallen onder de leerlijnen oriëntatie op jezelf en de wereld. Maar ook rekenen/ wiskunde, het uitbreiden van woordenschat, creatief oplossend denken en de sociale vaardigheden worden tijdens onze lessen geoefend en spelenderwijs getraind.

Graag denken we met u mee en kunnen we onze grote variatie aan Young Engineers lessen op uw leerlijn aanpassen.

De Bricks Challenge

Voor kinderen van 6-11 jaar

Dit lesprogramma legt wetenschap en techniek uit met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer.

Iedere les bestaat uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO® kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelfontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

Big Builders

Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Dit unieke Big Builders verrijkingsprogramma voor kleuters helpt bij het ontwikkelen van de motorische en ruimtelijke vaardigheden. Al spelend en bouwend met Kid K’nex® leren de kinderen over wetenschap, techniek en bouwkunde. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat alle kleine ingenieurs de aandacht krijgen en de gewenste hoeveelheid kennis en ervaring kunnen opdoen.

We behandelen verschillende thema zoals bijvoorbeeld het dierenrijk, wiskundige vormen en transport.

 

Galileo Technic

Voor kinderen van 10-14 jaar

Tijdens het Galileo Technic programma worden mechanische systemen onderzocht vanuit het perspectief van een echte ingenieur. Het programma richt zich op het vinden van oplossingen door middel van teamwork, om zo complexe machines te kunnen bouwen. Kinderen ontdekken de mechanische, wiskundige en natuurkundige aspecten van machinerie en het logische proces dat komt kijken bij het bouwen ervan

 

LEGO® Workshops

Heeft uw school iets te vieren? Zoekt u naar een leuke invulling voor een techniekweek? Wilt u zomaar een iets leuks en bijzonders doen met uw leerlingen? Onze LEGO® workshops zorgen gegarandeerd voor veel (leer) plezier en zijn voor de kinderen echt een feest. We kunnen workshops geven aan groepen van maximaal 32 kinderen waarbij de kinderen in tweetallen werken. De workshops duren normaal 75 minuten maar kunnen naar wens aangepast worden.

 

Kid K’nex kleuterworkshops

Natuurlijk willen de leerlingen uit groep één en twee graag meedoen als er op school iets leuks gebeurt. Speciaal voor hen is er de Kid K’nex techniek workshop. Deze duurt 45 minuten en geven we het liefst aan kleine groepen van 12 kinderen. Eventueel kunnen de kinderen ook in tweetallen in geval van grotere groepen.

 

Aanbod op maat

We horen graag waar u behoefte aan heeft. Te denken valt aan;

  • W&T lessen met technisch lego voor de groepen 3 en hoger
  • W&T lessen met Kid K’nex voor de groepen 1 en 2
  • Een eenmalige losse workshop ter ere van bijvoorbeeld een feest of themadag
  • Een serie workshops als invulling van een techniekweek
  • Een cursus als onderdeel van uw brede school activiteiten
  • Een naschoolse cursus waarop ouders hun kinderen kunnen inschrijven
  • Lessen voor plusklassen (of moeilijk lerende leerlingen, u zult versteld staan wat deze kinderen met LEGO kunnen)
  • Inloopworkshop op bijvoorbeeld een festival

Neem contact met ons op:

Contact formulier scholen / instellingen

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren