Home / LEGO® zomerkamp 2019

LEGO® zomerkamp 2019

Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze zomerkampen zowel plezier als kennis!

Het zomerprogramma

 • Voor: Kinderen van 7 (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) tot en met 11 jaar
 • Data: 
  • 22 juli t/m  25 juli
  • 29 juli t/m 1 aug
  • 19 aug t/m 22 aug
  • 26 aug t/m 29 aug
 • Tijden: van 9.00 uur tot 16.00 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen
 • Locatie Noord: Kinderboerderij Wilgenhof, Ringdijk 76
 • Locatie Centrum: Henegouwerplein, alleen in eerste en laatste week
 • Kosten: €240,- per kind per kamp

De 4 dagen zijn opgebouwd uit elke dag minimaal twee LEGO modellen bouwen. Een ’s ochtends en een ’s middags. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en wordt er  dagelijks buiten gespeeld om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Het is ook mogelijk om een enkele dag te komen, neem hiervoor eerst contact met ons op via mail of telefoon 06 43229221

Wat je gaat bouwen

De jonge wetenschappers zetten diverse gemotoriseerde LEGO® modellen in elkaar; een weegschaal, ventilator, teken machine, mechanische arm, auto met handmatige versnelling, een werkende analoge klok, Da Vinci’s vleugels het kan allemaal.
Daarnaast zijn er ook modellen die meerdere LEGO sets combineren om in teamverband mega projecten te bouwen zoals een hoge hijskraan.

 

Nieuwe zomer bouwmodellen

Het zomerkamp programma is speciaal afgestemd op zowel kinderen die nog niet eerder met ons lesprogramma of workshops in aanraking zijn geweest als onze doorgewinterde Bricks Challenge bezoekers van het afgelopen jaar. We bouwen nieuwe zomer modellen dus ook al heb je een heel jaar ons Bricks Challenge programma gevolgd dan komen er genoeg nieuwe modellen aan bod om nieuwe uitvindingen te doen.

Getrainde instructeurs

Tijdens de vakantiedagen worden de kinderen begeleid door twee van onze instructeurs. We hebben plaats voor maximaal 16 kinderen zodat er voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding is voor elk kind. De kinderen worden geholpen daar waar nodig en gestimuleerd in hun creatieve proces om al bouwend en spelen tot nieuwe inzichten te komen. De creativiteit van de kinderen was ook vorig jaar weer erg indrukwekkend.

Schrijf je snel in!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LEGO® zomerkamp 2019 locatie Noord

Schrijf je in voor het Lego Zomerkamp, Ringdijk 76 in Rotterdam Het zomerprogramma Voor: Kinderen van 7 (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) tot en met 11 jaar Data:  22 juli t/m  25 juli 29 juli t/m 1 aug 19 aug t/m 22 aug 26 aug t/m 29 aug Tijden: van 9.00 uur tot 16.00 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen …

Lees meer

LEGO® zomerkamp 2019 locatie Centrum

Schrijf je in voor het Lego Zomerkamp, Henegouwerplein Rotterdam Het zomerprogramma  Voor: Kinderen van 7 (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) tot en met 11 jaar Data:  22 juli t/m  25 juli 26 aug t/m 29 aug Tijden: van 9.00 uur tot 16.00 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen Locatie Centrum: Henegouwerplein Kosten: €240,- per kind per kamp Schrijf je in:  

Lees meer