fbpx

Bricks Challenge Het Spectrum

  • Bricks Challenge club, thema pretpark
  • Voor kinderen van groep 3* t/m 8
  • Data: 24 sept t/m 17 dec, 12 lessen totaal
  • Dag & Tijd: Dinsdag 15:30 – 16:45 uur
  • Prijs: €156,-*
  • Locatie: Basisschool Het Spectrum, Robert van ’t Hoffstraat 10 Rotterdam,

*Voor jonge leerlingen uit groep 3 kan de cursus behoorlijk pittig zijn. Ervaring met (technisch) Lego bouwen is wenselijk. Mocht je na de eerste les besluiten niet door te gaan dan kunt je dit bij ons melden en ontvangt je het resterende cursusbedrag retour.

Het komende schooljaar zijn we weer aanwezig op Basisschool Het Spectrum met een naschoolse Bricks Challenge Lego® cursus.

De staat voor educatie en entertainment. Onze wetenschap en technieklessen voor kinderen vanaf 4 jaar zorgen, naast betere motorische vaardigheden, ook voor kennis en inzicht over tal van wetenschappelijke en natuurkundige onderwerpen en stimuleren het oplossend en creatief denkvermogen.

Doe mee met de Bricks Challenge cursus en leer spelenderwijs over wetenschap en techniek. Tijdens de lessen ga je aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO®. Elke les begint met een korte uitleg over een technisch of natuurkundig principe. Hierna ga je zelf aan de slag met de Young Engineers bouwdoos en zie je hoe de technische principes in praktijk werken. Dan is het tijd om met het model te spelen of om het te verbeteren naar eigen inzicht.

Tijdens deze Bricks Challenge cursus staat het thema Pretpark centraal. ‘Wat is centrifugale en centripetale kracht?’, ‘Wat is potentiële energie?’, ‘Hoe maak je een kracht vergrotende transmissie? ’. Dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.
Gedurende de twaalf lessen zullen we de lesstof herhalen en verdiepen zodat jij aan het eind van de cursus heel wat meer afweet van techniek.

De cursussen zal plaatsvinden op dinsdagmiddag. Direct na school ben je welkom in de hal waar we om 15:30 uur starten met de les.

Schrijf je in: