fbpx
Home / formulieren / Leraar wetenschap en technieklessen met Lego®

Leraar wetenschap en technieklessen met Lego®

Functieomschrijving

Heb jij lol in techniek en/ of robotica en vind je het leuk om je kennis en passie over te dragen aan kinderen?

e² Young Engineers Rotterdam is op zoek naar een enthousiaste Lego® meester of juf voor lessen die we geven aan kinderen in de basisschool leeftijd.

Met behulp van technisch LEGO® hebben we een superleuk lesprogramma in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Tijdens onze LEGO® clubs krijgen kinderen een korte theoretische uitleg. Daarna gaan ze zelf aan de slag om een LEGO® model of robot te bouwen. Daarin zien ze de zojuist opgedane kennis terug in de praktijk.

Als instructeur bereid je elke les goed voor aan de hand van ons handboek zodat je het wetenschappelijke principe uit kunt leggen. Tijdens de les help je kinderen met het bouwen en verbeteren van hun modellen, stimuleer je het oplossend nadenken, de creativiteit en het ruimtelijk inzicht van je leerlingen.

Je ziet de educatieve kracht van LEGO® en je bent nieuwsgierig geïnteresseerd in techniek. Je krijgt van ons een training om je LEGO® bouwvaardigheden en je wetenschappelijke en technische kennis up to date te krijgen zodat je de Bricks Challenge lessen vol vertrouwen kunt geven.

Onze lessen vinden vooral na schooltijd plaats. De uren zijn dus verdeeld over de hele week. Het liefst zetten we je elke dag een paar uur in. Ook ben je inzetbaar voor lessen tijdens schooltijd of in het weekend voor workshops of feestjes.

Wat verwachten we:

  • Je hebt passie voor het uitdagen en begeleiden van kinderen en maakt van iedere les een feestje (ervaring met lesgeven is een voordeel.)
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels. Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto.
  • Je woont in Rotterdam.
  • Je kunt minaal 12 uur per week, vooral ’s middags, werken op verschillende locaties in de regio.
  • Je bent flexibel inzetbaar, eventueel ook in de weekenden. Je draagt zorg voor de beschikbaar gestelde materialen.
  • Je bent vanaf januari 2020 beschikbaar.

Soort dienstverband: Parttime, Freelance/ZZP